24Politiek - De kracht van 24 uur per dag politiek.

-
-
°
08/01/2023 - 20:26 - Door: Milan Mertens

Aanhangers van Braziliaanse ex-president Bolsonaro bestormen parlementsgebouw

Afgelopen zondagmiddag (lokale tijd) hebben aanhangers van de Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro het parlementsgebouw in de hoofdstad Brasília bestormd. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien dat enkelen ook binnen zijn geraakt. Het is niet bekend of er op dat moment mensen aan het werk waren. Er zijn tot zover ook geen gewonden gevallen.

Autoriteiten hadden het gebied al afgezet, maar aanhangers braken door de afzettingen heen. Sommigen beklommen zelfs het gebouw. Het doet sommigen denken aan de bestormingen van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Op het moment van de bestorming was Luiz Inacio Lula Da Silva (de huidige president) aan het werk in São Paulo. De Bolsonaro-aanhangers laten zich zo nadrukkelijk zien omdat ze het presidentschap van de linkse Lula da Silva niet accepteren. Bolsonaro heeft sinds hij de verkiezingen verloor vrijwel niks laten weten. Hij heeft nooit gezegd de uitslag te erkennen of de ‘’winnaar’’ gefeliciteerd. Bolsonaro verblijft sinds eind december in Florida.

Aanhangers van de Braziliaanse ex-president Bolsonaro hebben het parlementsgebouw in de Braziliaanse hoofdstad bestormd.

+