24Politiek - De kracht van 24 uur per dag politiek.

-
-
°
26/06/2023 - 21:16 - Door: Leon Jacobs

Mirijam Bikker is het niet eens met samenwerking CU-PVV

Mirjam Bikker is ontevreden over de provinciale samenwerking van haar partij met de PVV in Flevoland. De leider van de ChristenUnie zegt tegen Nieuwsuur dat ze er een "onaangenaam gevoel" bij krijgt, omdat de PVV naar haar mening "de democratische rechtsstaat niet erkent". Twee weken geleden bereikten BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en de SGP een coalitieakkoord in Flevoland. Dit heeft veel onrust veroorzaakt binnen de ChristenUnie. Vicepremier Carola Schouten noemde een mogelijke samenwerking eerder ongemakkelijk, en ook de jongerenafdeling van de partij is er resoluut tegen.

Eerder heeft partijvoorzitter Ankie van Tatenhove zich al uitgesproken tegen samenwerking met de PVV: "Als landelijk bestuur zien we dat de standpunten van de PVV op fundamentele onderwerpen zoals religieuze vrijheid en het belang van de rechtsstaat in tegenspraak zijn met onze principes en overtuigingen. Daarom hebben we eerder verklaard dat deelname aan een coalitie met de PVV niet geloofwaardig is." Nu spreekt ook partijleider Mirjam Bikker zich voor het eerst openlijk uit tegen de samenwerking. Ze benadrukt echter dat bij de ChristenUnie uiteindelijk de leden beslissen over de samenwerking. In tegenstelling, zo zegt ze, tot de PVV "waar slechts één lid decreten kan uitvaardigen". "Binnen onze partij mogen leden zelf zaken afwegen." Morgenavond zullen de leden van de ChristenUnie in Flevoland vergaderen over de samenwerking met de PVV.

Mirjam Bikker, leider van de ChristenUnie, is niet tevreden met de samenwerking tussen haar partij en de PVV in Flevoland. Ze uit haar bezorgdheid in een interview met Nieuwsuur, waarbij ze aangeeft een "onaangenaam gevoel" te hebben, omdat de PVV volgens haar de democratische rechtsstaat niet erkent. Recentelijk hebben BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP een coalitieakkoord bereikt in Flevoland, wat veel onrust heeft veroorzaakt binnen de ChristenUnie. Vicepremier Carola Schouten noemde een mogelijke samenwerking eerder al "ongemakkelijk", en ook de jongerenafdeling van de partij is resoluut tegen de samenwerking.

+