24Politiek - De kracht van 24 uur per dag politiek.

-
-
°
19/01/2023 - 22:28 - Door: Brent Sebel

Nieuwe CU-leider: Geen ik-keuze meer, maar wij

"Vaak maakte Den Haag ik-gerichte keuzes. Groen moest wijken voor grenzeloze groei. 'Samen leven' werd 'ieder voor zich'. Wie zijn best doen is een winnaar. Wie verliest heeft het aan zichzelf te danken. Maar zijn die keuzes, niet de leugens van onze tijd? Ik geloof van wel. Want de gevolgen zien we om ons heen: Meer mensen hebben geen huis. Meer jongeren met schulden. Gokken en drugs zijn bijna normaal. Versteende wijken worden bete, sloten zijn vies. Groningen trilt en Limburg overstroomt."

De nieuwe ChristenUnie-leider Mirjam Bikker is ingehuldigd. Ze heeft bij haar inhuldiging gezegd: "Ik wil me meer op wij en juist minder ik-gerichte keuzes maken. De 'ik-gerichte keuzes' waar ze het over heeft zoals die de lange termijn en grenzeloze groei. Dit juist tegen wat bijvoorbeeld de VVD en D66 willen. Vooral binnen de VVD is de roep om een hardere toon groot. Met grenzeloze groei mikt ze op klimaataanpak en dat bedrijven meer eisen krijgen. Ondanks haar aankondigingen, heeft ze gezegd de coalitie voor 100% te blijven steunen. Ze zei dat een belofte ook een belofte blijft. Ze is in het verleden fel tegen versoepeling van abortus en euthanasie geweest. Ze is blijkbaar net als Wopke Hoekstra, die doet ook aan dat wij-geroep. Ze wil nog steeds 'ruimte geven'. Segers is nu echt vertrokken, dus zal ze zich echt moeten bewijzen. We zullen het binnenkort zien!

De nieuwe fractievoorzitter van de CU is ingehuldigd. Daarmee is ze ook automatisch partijleider. Ze heeft een in haar eerste speech gesproken over wat ze wil gaan doen.

+