24Politiek - De kracht van 24 uur per dag politiek.

-
-
°
22/06/2023 - 21:57 - Door: De nieuwsredactie

Minister Dennis Wiersma stapt op

Minister Dennis Wiersma (VVD) stapt per direct op in de functie als minister van Primair- en Voortgezet Onderwijs. Wiersma was verschillende keren betrokken bij onprettige werkervaring vorige week maandag hebben twee mensen melding gedaan van \"mondelinge en fysieke intimidatie\". Wiersma erkent soms te scherp geweest te zijn in zijn handelen. Hij was vorige week bij een congres in Bussum over 25 jaar praktijkonderwijs. De organisatie van dat congres klaagde daarna bij het ministerie dat twee medewerkers een gesprek met Wiersma als onplezierig hadden ervaren. Wiersma heeft uiteindelijk besloten dat dit niet verder kan en heeft zijn ontslag ingediend.

Het was niet de eerste keer dat Wiersma in het nieuws kwam, begin juni ging Wiersma ook door het stof bij het VVD congres en maakte toen excuus voor zijn gedrag. In april gaf hij toe dat hij scherp en soms te fel is geweest tegenover zijn ambtenaren. Wiersma gaf aan hulp te zoeken voor zijn gedrag maar dat hij nu opnieuw door het stof gegaan is. Heeft Wiersma zelf besloten per direct te stoppen met zijn functie. Ik merk nu dat ik in een situatie ben beland waarin het niet meer uitmaakt wat er gebeurd is en wat mijn toon en intentie was. Ik vind dit geen gezonde uitgangspositie. De kramp die daar het gevolg van is, is uiteindelijk voor niemand goed. Met pijn in m’n hart, stop ik als Minister voor Onderwijs. Schrijft Wiersma onder andere in een verklaring op zijn twitter. Minister van Onderwijs Robert Dijkgraaf neemt de taken van Wiersma ‘de komende dagen of weken’ waar.

Dennis Wiersma stapt op als minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs. Over het opvliegende gedrag van de VVD’er werd geklaagd en na een nieuw incident heeft Wiersma besloten te stoppen met zijn functie.

+