24Politiek - De kracht van 24 uur per dag politiek.

-
-
°
24/01/2023 - 19:36 - Door: De nieuwsredactie

Toestemming van Duitsland aanwezig voor levering Leopard 2 tanks

Afgelopen dinsdag heeft de Duitse regering laten weten het eens te zijn met de levering van Leopard 2 tanks aan Oekraïne. Een week geleden was de Duitse regering sceptisch over het leveren van deze machtige machines aan het land dat in oorlog is met Rusland. Duitsland is de fabrikant van de begeerde Leopard 2 tanks en heeft direct andere landen toestemming gegeven deze moderne tanks te leveren.

De gemiddelde Nederlander had tot maandagavond weinig kennis van de bestaande Leopard 2 tanks waar de Duitse regering over praat, na een uitgebreide uitleg in het avondprogramma "De avondshow met Arjen Lubach" heeft menig Nederlander kennis opgedaan omtrent de tanks die het land kunnen leveren. Naast alleen Duitsland geven meerdere landen die over deze tanks beschikken aan mee te willen doen aan de levering aan Oekraïne.

Eerder afgelopen week kwam Polen met een officieel verzoek tot het leveren van Leopard 2 tanks aan Oekraïne, het land dat al een lange tijd in oorlog is met Rusland. Leopard 2 tanks worden gefabriceerd in Duitsland en zij moeten ook toestemming geven tot het leveren van de moderne tanks.

+